Hírek

Víz Világnapja rajzpályázat

Az Eurest Kft. Víz Világnapja rajzpályázata indította el azt a projektet intézményünkben, amely során a tanulók a meséből a kísérletekig több oldalról is megközelítették ezt a fontos témát.
A víz éltető erejét meg is örökítették a 3-4. osztályos tanulók, akiket felkészítő tanáruk Kubátné Kúsz Anikó a különböző technikákkal készült munkáikkal pályázatra nyújtót be. Sok sikert kívánunk a csapatnak.

Tisztelt Szülők!
A tragikus veronai buszbaleset után a kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A lehetséges szigorításokkal kapcsolatban a kabinet szeretné kikérni a magyar állampolgárok véleményét, különös tekintettel a gyermeket nevelő szülőkre. A párbeszéd elősegítésére a kabinet internetes konzultációt indított. A március 20-ig kitölthető online kérdőív elérhető az alábbi oldalon:
https://konzultacio.kormany.hu/
Kérjük, mondják el Önök is véleményüket a lehetséges módosításokkal és szigorításokkal kapcsolatban.
Véleménynyilvánításukat előre is köszönjük.
Üdvözlettel:
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Karácsony intézményünkben

Angyalok szálltak a Pápay iskolába és tettek boldoggá sok kis diákot. Nagy József: Törött szárnyú angyal című elbeszélését állították színpadra, melyben a szegény sorban lévő család gyermeke jóságáért feldíszített karácsonyfát kap az angyaloktól. A megható karácsonyi történetet gyertyás tánc zárta. A legcsodálatosabb dolog iskolánk tanulóinak mosolya volt, mert adományokat vehettek át támogatóink jóvoltából, amit ezúton is köszön az intézmény kollektívája.

Mikulás 

December 6-án nem mindennapi ajándékkal érkezett a Mikulás a makói Pápay Endre Oktatási Intézménybe. Az Intézmény általános iskolásai és szakiskolásai a „Fogadj el” Alapítványnak köszönhetően 9 órától a ”Vaiana” c. 3D-s mozifilmet nézhették meg a Hagymaházban. 11.30-tól sor került egy új eszközökkel felszerelt mozgásfejlesztő szoba átadására a BarZak Kft és a „Fogadj el” Alapítvány támogatásának köszönhetően. Bordásfal, karikák, zsámolyok, padok, mászóka, csúszda, hinta és ügyességi játékok kerültek a frissen festett falak közé. Az újonnan kialakított szobában élményekkel, játékokkal fejlődhet a gyerekek mozgáskoordinációja, egyensúlya, kognitív funkciói. Alkalmuk lesz egyéni és kiscsoportos fejlesztésben részt venni, ahol a téri tájékozódás, a színek ismerete, az egyes mozgásformák kivitelezése is megerősíthető. Fontos ez azért is, mert a mozgás az alapja az értelmi képességek kibontakoztatásának. Az ünnepségen Vargáné Szalados Klára tagintézmény vezető megköszönte a „Fogadj el” Alapítvány elnökének Martonosiné Görbe Erzsébetnek, a BarZak Kft. ügyvezetőjének Asztalos Péternek az anyagi támogatást, valamint a kollégáknak az eszközök beszerzését és a szoba berendezését. A foglalkoztató iskola II. csoportja rövid műsorral fejezte ki köszönetét, majd a Mikulás ünnepélyesen átadta a kulcsot a mozgásfejlesztő szobához, melyet a gyerekek birtokba vehettek.

1956-ra emlékeztünk a 60. évfordulón.

“Találd ki magad!”

Az idén is “Találd ki magad!” A tavalyi évhez hasonlóan idén is több ezer érdeklődőt várnak a szervezők a Pályaválasztási napok rendezvénysorozatára. Az IH Rendezvényközpontban október 20-án és 21-én a megye közép- és felsőfokú intézményeinek bemutatása mellett a megyénkben működő számos cég és vállalkozás is jelen lesz, kiállítóként. Iskolánk standjánál szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény