Hírek

Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ

                           

a “Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján

pályázatot hirdet

Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

tagintézményvezető-helyettes (magasabb vezető)

beosztás ellátására.

Pályázat letöltése

 

Víz Világnapja rajzpályázat

Az Eurest Kft. Víz Világnapja rajzpályázata indította el azt a projektet intézményünkben, amely során a tanulók a meséből a kísérletekig több oldalról is megközelítették ezt a fontos témát.
A víz éltető erejét meg is örökítették a 3-4. osztályos tanulók, akiket felkészítő tanáruk Kubátné Kúsz Anikó a különböző technikákkal készült munkáikkal pályázatra nyújtót be. Sok sikert kívánunk a csapatnak.

Tisztelt Szülők!
A tragikus veronai buszbaleset után a kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A lehetséges szigorításokkal kapcsolatban a kabinet szeretné kikérni a magyar állampolgárok véleményét, különös tekintettel a gyermeket nevelő szülőkre. A párbeszéd elősegítésére a kabinet internetes konzultációt indított. A március 20-ig kitölthető online kérdőív elérhető az alábbi oldalon:
https://konzultacio.kormany.hu/
Kérjük, mondják el Önök is véleményüket a lehetséges módosításokkal és szigorításokkal kapcsolatban.
Véleménynyilvánításukat előre is köszönjük.
Üdvözlettel:
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Karácsony intézményünkben

Angyalok szálltak a Pápay iskolába és tettek boldoggá sok kis diákot. Nagy József: Törött szárnyú angyal című elbeszélését állították színpadra, melyben a szegény sorban lévő család gyermeke jóságáért feldíszített karácsonyfát kap az angyaloktól. A megható karácsonyi történetet gyertyás tánc zárta. A legcsodálatosabb dolog iskolánk tanulóinak mosolya volt, mert adományokat vehettek át támogatóink jóvoltából, amit ezúton is köszön az intézmény kollektívája.

Mikulás 

December 6-án nem mindennapi ajándékkal érkezett a Mikulás a makói Pápay Endre Oktatási Intézménybe. Az Intézmény általános iskolásai és szakiskolásai a „Fogadj el” Alapítványnak köszönhetően 9 órától a ”Vaiana” c. 3D-s mozifilmet nézhették meg a Hagymaházban. 11.30-tól sor került egy új eszközökkel felszerelt mozgásfejlesztő szoba átadására a BarZak Kft és a „Fogadj el” Alapítvány támogatásának köszönhetően. Bordásfal, karikák, zsámolyok, padok, mászóka, csúszda, hinta és ügyességi játékok kerültek a frissen festett falak közé. Az újonnan kialakított szobában élményekkel, játékokkal fejlődhet a gyerekek mozgáskoordinációja, egyensúlya, kognitív funkciói. Alkalmuk lesz egyéni és kiscsoportos fejlesztésben részt venni, ahol a téri tájékozódás, a színek ismerete, az egyes mozgásformák kivitelezése is megerősíthető. Fontos ez azért is, mert a mozgás az alapja az értelmi képességek kibontakoztatásának. Az ünnepségen Vargáné Szalados Klára tagintézmény vezető megköszönte a „Fogadj el” Alapítvány elnökének Martonosiné Görbe Erzsébetnek, a BarZak Kft. ügyvezetőjének Asztalos Péternek az anyagi támogatást, valamint a kollégáknak az eszközök beszerzését és a szoba berendezését. A foglalkoztató iskola II. csoportja rövid műsorral fejezte ki köszönetét, majd a Mikulás ünnepélyesen átadta a kulcsot a mozgásfejlesztő szobához, melyet a gyerekek birtokba vehettek.

1956-ra emlékeztünk a 60. évfordulón.

“Találd ki magad!”

Az idén is “Találd ki magad!” A tavalyi évhez hasonlóan idén is több ezer érdeklődőt várnak a szervezők a Pályaválasztási napok rendezvénysorozatára. Az IH Rendezvényközpontban október 20-án és 21-én a megye közép- és felsőfokú intézményeinek bemutatása mellett a megyénkben működő számos cég és vállalkozás is jelen lesz, kiállítóként. Iskolánk standjánál szeretettel várjuk az érdeklődőket!